top of page

Sudjelovanje na „7th Balkan Botanical Congress“



Tijekom rujna, naš djelatnik je sudjelovao na još jednom događaju, no ovaj put u Novom Sadu (Srbija). Naime, od 10. – 14. rujna održan je 7. Balkanski botanički kongres, u organizaciji Zavoda za biologiju i ekologiju (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Novom Sadu) i Botaničkog društva „Andreas Wolny“. Ovaj međunarodni kongres predstavlja društveni događaj za sve istraživače zainteresirane za floru i vegetaciju cijelog balkanskog poluotoka i omogućuje, na jednom mjestu, okupljanje istraživača iz cijele Europe kako bi se stvorio forum za povezivanje, izmjenu znanja i stručnih iskustava te stvaranja novih ideja i projekata. Kongres se u pravilu održava svake tri godine, počevši od 1997. godine, te pokriva raznolika znanstvena područja: anatomiju i fiziologiju bilja, taksonomiju i sistematiku, molekularnu biologiju i genetiku bilja, floristiku, vegetaciju i fitogeografiju, konzervacijsku botaniku i invazivne biljne vrste, agronomiju i šumarstvo, botaničke zbirke, povijest i etnobotaniku te biologiju kriptogamnih biljaka.


Luka Škunca sudjelovao je na ovom kongresu s poster prezentacijom „Methodology for determining the conservation value of halophilous habitats based on floristic and vegetation parameters“. Predstavljena metodologija može biti korisna kod procjene kvalitete staništa te očuvanja vegetacije.


Za sve koji su zainteresirani za radove predstavljene na kongresu, više informacija možete pronaći na stranicama kongresa. Ukoliko ste zainteresirani za detalje postera, slobodno nam pošaljite upit na geonatura@geonatura.hr, drage volje ćemo ih podijeliti s vama.


bottom of page