top of page

O NAMA

Tvrtka Geonatura osnovana je 2008. godine od strane grupe stručnjaka u zaštiti prirode s ciljem pružanja inovativnih i učinkovitih usluga za zaštitu i očuvanje prirode u Hrvatskoj i regiji, a sada okuplja najveći tim stručnjaka za zaštitu prirode u Hrvatskoj. Najveća snaga Geonature su upravo njeni stručnjaci, koji svoje biološko znanje i stručnost te višegodišnje iskustvo u stručnim poslovima zaštite prirode nadopunjuju odličnim poznavanjem geoinformatičkih (GIS) alata te korištenjem suvremenih znanstvenih metoda (uključujući daljinska istraživanja, telemetriju i ekološko modeliranje). Također, već niz godina surađujemo s raznim stručnjacima koje po potrebi projekata angažiramo kao vanjske suradnike. Geonatura je tvrtka specijalizirana za usluge vezane uz zaštitu prirode, procjenu utjecaja na prirodu i okoliš te  za biološku inventarizaciju i biomonitoring. U svojim aktivnostima Geonatura olakšava suradnju između znanstvene zajednice, javnih i privatnih subjekata koji sudjeluju u očuvanju prirode i time predstavlja važnu kariku između državnog, javnog i privatnog sektora u projektima i aktivnostima vezanim uz zaštitu i očuvanje prirode.

Geonatura je član Zadruge Granum Salis za istraživanje, planiranje i projektiranje u održivom i uključivom upravljanju okolišem.

 

Naša je vizija biti aktivni dionik u razvoju društva fokusiran na zaštitu prirode. Naša je misija osigurati svim ostalim dionicima koji sudjeluju u tom razvoju pravovremenu, kompetentnu, cjelovitu i inovativnu stručnu podršku koja će omogućiti razvoj u suglasju s prirodom.

STRUKTURA TVRTKE

Unutar tvrtke djeluje pet timova (grupa):

Grupa za staništa, floru i vegetaciju

Grupa za monitoring ptica

Grupa za monitoring šišmiša

Grupa za monitoring velikih zvijeri

Grupa za biomonitoring kopnenih voda

bottom of page