top of page

Sudjelovanje na Trećem EcoWET treningu


Naša djelatnica Marina Škunca sudjelovala je 3. rujna na Trećem EcoWET treningu u ulozi nacionalnog stručnjaka (konzultanta) za procjenu usluga ekosustava, održavši dva izlaganja:

  • „Ukupna procjena usluga ekosustava“;

  • „Odabrani pokazatelji i načini vrednovanja usluga ekosustava: Bioraznolikost“.

Trening je održan u Eko centru Zlatna Greda u sklopu projekta „EcoWET – Procjena usluga vlažnih ekosustava u prekograničnom području Hrvatska – Srbija“. Projekt provode Pokret gorana Sremske Mitrovice, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, a financira ga Europska unija u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.


Ciljevi trećeg treninga bili su rekapitulirati stečeno znanje te kroz prezentacije i demonstracijske vježbe u GIS-u upoznati dionike s (prilagođenom) TESSA metodologijom za prikupljanje i obradu podataka pomoću koje se vrši procjena usluga za svako pilot područje.


Više o treningu i samom projektu pročitajte na stranici Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, odnosno na Facebook stranici projekta.


bottom of page