top of page

Sudjelovanje na Drugom EcoWET treningu


Naša djelatnica Marina Škunca sudjelovala je 8. i 9. ožujka na Drugom EcoWET treningu u ulozi nacionalnog stručnjaka (konzultanta) za procjenu usluga ekosustava, održavši pritom plenarno izlaganje pod nazivom „Planiranje cjelokupne procjene (TESSA metodologija)“ .

Trening je održan u Eko centru Zlatna Greda u sklopu projekta „EcoWET – Procjena usluga vlažnih ekosustava u prekograničnom području Hrvatska – Srbija“. Projekt provode udruga Pokret gorana Sremske Mitrovice, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode (AP Vojvodina) i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, a financira ga Europska unija u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.

Ciljevi drugog treninga bili su rekapitulacija stečenog znanja te detaljnije upoznavanje s ocjenom stanja i kartiranjem usluga ekosustava.

Više o treningu i samom projektu pročitajte na stranici Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, odnosno na Facebook stranici projekta.


bottom of page