top of page

Sudjelovanje na Prvom EcoWET treninguNaša djelatnica Marina Škunca sudjelovala je 13. i 14. veljače na Prvom EcoWET treningu u ulozi nacionalnog stručnjaka (konzultanta) za procjenu usluga ekosustava.

Trening je održan u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica (Republika Srbija) u sklopu projekta „EcoWET – Procjena usluga vlažnih ekosustava u prekograničnom području Hrvatska – Srbija“. Projekt provode Pokret gorana Sremske Mitrovice, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, a financira ga Europska unija u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.


Ciljevi Prvog treninga bili su:

  • Identifikacija ekosustava,

  • Identifikacija usluga ekosustava te

  • Analiza dionika šest pilot područja.


Od šest pilot područja na kojima će biti testirana metodologija za procjenu usluga ekosustava, tri se nalaze u Republici Hrvatskoj: Spačvanski bazen, Sjeverni dio Srednjeg Podunavlja te Posebni ornitološki rezervat Podpanj i ribnjaci Donji Miholjac.bottom of page